Rockyroad cheesecake på mitt vis

Fick i uppdrag att göra en dessert till valborgsmässoafton och då prövade jag att göra den här kakan. Och den var fantastiskt god! Jag tror jag kommer använda grunden till att göra den i fler smaker!





(Glömde ta en bild så jag lånar en från google)

Botten

1 ½ paket ballerina kladdkaka
kanppt ½ dl flytande margarin

Fyllning

300 g philadelphiaost
1 ½ dl gräddfil
1 ½ dl socker
2 ägg + 1 äggula
100 gr mörkchoklad
2 tsk vaniljsocker
100 gr rostade och hackade valnötter
100 gr marshmallows i mindre bitar

Garnering

Grädde med lite vaniljsocker
Hallon 
Ev marrhmallows

Värm ugnen till 175 grader.

Kör ballerinakakorna i en matberedare så att det blir fina smulor. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa.
Tryck sedan ut i en springform. Ställ in formen i frysen under tiden du gör fyllningen.

Rosta valnötterna genom att lägga i en varm och torr stekpanna i några minuter. Hacka sen i bitar. Dela även marshmallowsen.

Mixa philadelphiaost, gräddfil och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och mixa under tiden.

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Tillsätt sedan chokladsmeten i oströran, mixa hela tiden.
Vänd ner valnötter, marshmallows och vaniljsocker för hand.

Häll fyllningen över den frysta chokladbottnen och grädda i ca 50 min, eller till den fått en svagt brun färg och ärlätt dallrig i mitten.
Låt svalna ca 2 timmar och täck sedan med folie och ställ i kyl minst 6 timmar innan servering.

Severa sedan med en klick grädde och lite hallon!

Smaskens!


/Kristina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0