Lasange i rund format
Tillagade en supergod lasange förut, men efter ett tag insåg jag att det inte fanns någon någon gratängform i hushållet. Med min goda fantasi kom jag på den smarta idén att använda en rundkakform (avtagbar form) istället, vilket passade alldeles utmärkt. Vem vill inte ha en rund lasange? ;)
kör på mitt enklaste och lataste receptet, men de blir hur gott som helst:
ungen 175 ´c i ca 15-30 min
Ingredienser:
Färska lasangeplattor (använder Icas)
Köttfärssås:
1 gul lök
köttfärs (valfrisort)
lasangekryddor från Knorr
4 dl mjölk
1 dl vatten.
fräs löken så den får en fin yta, tillsätt köttfärsen och byn den tills den är genomstekt.
häll i ca 2 dl av mjölken och rör ner kryddpåsen. tillsätt därefter resterande av mjölken, ha vatten ifall den blir för tjock. (såsen ska vara lite krämig)
Ostsås:
matlagningsgrädde
1 pkt riven ost (valfri sort)
koka upp ca 4 dl matlagningsgrädde, häll i den rivna osten, hur ostig du vill ha den avgör du själv.
Börja alltid med att ha lasangeplattor i botten av formen och täck med köttfärssåsen. lägg ett nytt lager med plattor och börja med såsen. Fortsätt att variera på de olika lagren tills den blir lagomt hög.
Avsluta med att ha ostsåsen på toppen, garnera gärna med lite extra ost om det blev över.
Servera med en god sallad!
kör på mitt enklaste och lataste receptet, men de blir hur gott som helst:
ungen 175 ´c i ca 15-30 min
Ingredienser:
Färska lasangeplattor (använder Icas)
Köttfärssås:
1 gul lök
köttfärs (valfrisort)
lasangekryddor från Knorr
4 dl mjölk
1 dl vatten.
fräs löken så den får en fin yta, tillsätt köttfärsen och byn den tills den är genomstekt.
häll i ca 2 dl av mjölken och rör ner kryddpåsen. tillsätt därefter resterande av mjölken, ha vatten ifall den blir för tjock. (såsen ska vara lite krämig)
Ostsås:
matlagningsgrädde
1 pkt riven ost (valfri sort)
koka upp ca 4 dl matlagningsgrädde, häll i den rivna osten, hur ostig du vill ha den avgör du själv.
Börja alltid med att ha lasangeplattor i botten av formen och täck med köttfärssåsen. lägg ett nytt lager med plattor och börja med såsen. Fortsätt att variera på de olika lagren tills den blir lagomt hög.
Avsluta med att ha ostsåsen på toppen, garnera gärna med lite extra ost om det blev över.
Servera med en god sallad!
Kommentarer
Trackback